Over Ayahuasca

Voordat je gaat deelnemen aan een ceremonie bij Kybayah, wil je waarschijnlijk meer informatie over Ayahuasca lezen. Hieronder vertel ik meer over de diverse aspecten.

Afkomst & betekenis

Ayahuasca is de naam van een zeer oud mystiek middel uit het Amazonegebied.

Het is een gekookte thee van meestal twee planten, met een sterk reinigende en visioen opwekkende werking. Ik werk met de combinatie Peganum Harmala (Syrische Wijnruit) en Mimosa Hostilis (Jurema); ook wel Anahuasca genoemd.
Ayahuasca wordt als sacrament gebruikt in een rituele setting bij hedendaagse Braziliaanse kerken zoals de Santo Daime kerk en de Unio Vegetal.
Volgens de tradities uit de Amazone is Ayahuasca een plantenleraar, die verbonden is met moeder Aarde. Het is een entheogeen middel (entheogeen = in contact met God, Het Hogere, Verbindende Veld), dat een diep respect verdient. Het is dus alles behalve een party-drug en niet geschikt voor sensatiezoekers.

Wat kun je verwachten van reizen met Ayahuasca?

  • Diepe transformatieprocessen
  • (Weer) in contact komen met je zelf
  • Heling van trauma’s
  • Persoonlijke groei
  • Bewustwording

Voorbereiding op een Ayahuasca ceremonie

Als je je voor een ceremonie aanmeld ontvang je informatie over voorbereidingen en vragen we je een aantal vragen te beantwoorden zodat we inzicht hebben in je achtergrond en  motivatie voor deelname. Ook zal er gevraagd worden naar eventuele medische informatie welke wij, indien nodig, ter advies zal voorleggen aan onze adviserende arts.

X
X